• borstelshop slakken weren

Uitnodiging zomerexcursie 2017.

Het bestuur nodigt haar leden van harte uit voor de zomerexcursie op zaterdag 17 juni 2017
De zomerexcursie voert ons dit daar naar Noord Holland.
We zullen daar 3 tuinen/kwekerijen bezoeken en er zal een leafshow gehouden worden.

Programma.
Ons eerste adres is de tuin van de fam. J. Berger, Helling 4 1834 DA Sint Pancras.
Ontvangst met koffie en koek aldaar tussen 10.00-10.30uur Tevens inschrijving.
Een mooie tuin met een mooi aantal hosta’s Hier zal ook de leafshow gehouden worden.
U kunt hier inschrijven voor de leafshow en uw bladeren volgens de aanwijzingen neerzetten.
Onderaan deze nieuwsbrief vind u de spelregels hiervoor.
Tussen 10.30-12.00 uur kunt u de tuin van de fam, J. Berger bekijken.
Aansluiting is hier de lunch. Soep, melk en karnemelk wordt door de vereniging verzorgd. U wordt geacht zelf een lunchpakket mee te nemen.

Van hieruit gaan we naar Anna Pauwlowna naar de fam. Lichtenveld.
Daar hopen we om 13.00 uur te arriveren.
Het is een schitterende kijktuin met mooie borders. Veel siergrassen en bijzondere vaste planten. In deze tuin zult u niet zo veel hosta’s vinden, maar er is genoeg ander moois te zien.

Om 14.30uur vertrekken we naar de kwekerij van Nico Zonneveld.
Een kwekerij met een groot assortiment vaste planten. Met veel zorg door henzelf gekweekt. Naast vaste planten gekweekt op de kwekerij zullen hier ook een aantal hosta’s te koop zijn.
Tot 16.00 hebt alle gelegenheid hier rond te kijken en aankopen te doen.
Om 16.30 uur verzamelen we weer bij het beginadres in Sint Pancras voor de uitslag en prijsuitreiking van de leafshow.

Daarna is er onder het genot van een drankje en een hapje alle gelegenheid nog wat na te praten en vriendschapsbanden aan te halen.

Met nadruk wijzen we u erop dat we graag willen dat u pas de tuinen inloopt na aanwijzingen van Hans Luiten, de excursieleider van die dag. Ook vertrekken we steeds gezamenlijk naar een volgend adres ook op aanwijzingen van Hans.

Kosten voor deze dag € 10.- p.p. Op de dag zelf te voldoen.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden via de website van de NHV of bij Hans Luiten liefst via e-mail j.m.luiten@hccnet.nl
Als u geen computer hebt via tel. 0318-620809.
Graag vermelden of u bij tuin 1 of tuin 2 wilt beginnen.
U krijgt bericht bij welke tuin u start.

De spelregels voor de leafshow.
Er zijn 3 categorieën , klein, middel en groot.
Per deelnemer mogen 6 bladeren ingeleverd worden. Voor elke categorie twee bladeren van dezelfde hosta.
U brengt zelf 3 flesjes mee om de bladeren in te zetten.
Bij de inschrijving krijgt u voor elke 2 bladeren een kaartje. Voor elke groep een andere kleur. Daar zet u de naam van de hosta op. Niet uw eigen naam.
De inschrijvers zetten er een nummer op, maar geen naam van de deelnemer.
Dit nummer staat op een lijst met namen van de deelnemers.
De jury weet dus niet van wie een ingeleverd blad is.
De jury beoordeelt in elke klasse het mooiste blad.
Per categorie is er een prijs. Ook wordt er een overallwinnaar gekozen.

Aanhef(*)
U bent vergeten de aanhef in te vullen

Naam NHV lid(*)
U bent vergeten uw voornaam in te vullen