Najaarexcursie 2017

De najaarsexcursie voor leden van de N.H.V. vindt plaats op zaterdag 2 september 2017.
Deze excursie wordt in zijn geheel in Belgisch Limburg gehouden.Deze excursie wordt in zijn geheel in Belgisch Limburg gehouden.In totaal worden er 3 tuinen bezocht waarvan twee eigenaren lid zijn van de Nederlandse Hosta Vereniging.Gezien de beperkte zitgelegenheid in alle drie de tuinen adviseren wij u hier zelf voor zorg te dragen. Kortom neem een klapstoeltje mee.

Programma.

Ons eerste adres is de tuin van de familie Claude Thirion Brogelerweg 3, Ellikom, Meeuwen-Gruitrode, 3670, België.
Houd er rekening mee dat de parkeergelegenheid voor de tuin zeer beperkt is. Er wordt geadviseerd direct voor de kerk te parkeren en een paar honderd meter te lopen.

Ontvangst met koffie aldaar tussen 10.00-10.30uur. Tevens inschrijving.Een mooie tuin met veel hosta’s welke onder mooie bomen en struiken hun uitstraling op een speciale manier tonen. De natuurvijver vormt het puntje op de i. Het is jammer dat we hier in september de tuin bezoeken, de aanwezigheid van diverse soorten magnolia’s vormen in het vroege jaar een extra bijdrage aan de tuin.

Tussen 10.30-12.00 uur kunt u de tuin van de familie Thirion bekijken.

Vanuit Meeuwen vervolgen we onze route naar Diepenbeek. Daar hopen we om 12.30 uur bij de familie Gelders te arriveren en de lunch daar te gebruiken. Soep, melk en karnemelk wordt door de vereniging verzorgd. U wordt geacht zelf een lunchpakket mee te nemen.Vanuit Meeuwen vervolgen we onze route naar Diepenbeek. Daar hopen we om 12.30 uur bij de familie Gelders te arriveren en de lunch daar te gebruiken. Soep, melk en karnemelk wordt door de vereniging verzorgd. U wordt geacht zelf een lunchpakket mee te nemen.Aansluitend wandelen we gezamenlijk naar de tuin, welke op loopafstand is gelegen, naar de familie Jansen.

Vic en zijn vrouw hebben in de loop der jaren hun sporen in de Engelse tuinen mogen verdienen. Het principe van het coulisse landschap komt in zijn tuin van 3000 m2 zeer fraai tot zijn recht.Vic en zijn vrouw hebben in de loop der jaren hun sporen in de Engelse tuinen mogen verdienen. Het principe van het coulisse landschap komt in zijn tuin van 3000 m2 zeer fraai tot zijn recht.

Het is een schitterende kijktuin met mooie borders en zichtlijnen. In deze tuin zult u zeker hosta’s vinden, maar zijn verzameling van bijvoorbeeld hemerocallissen is ook zeer fraai te noemen. Ook hier weer de reactie jammer, dat jullie pas in september komen maar er is genoeg ander moois te zien.

Om 14.30uur gaan we terug naar de tuin van de familie Gelders.We komen in een Hostatuin met ca. 1400 hosta’s waar de liefde voor de hosta duidelijk te proeven is. Door de zomer en gezondheidsproblemen binnen de familie heeft de tuin niet meer de uitstraling zoals deze jaren geleden nog schitterde. Het was ook voor Miek dan ook heel zwaar ons toch toe te laten in de tuin. Daar in de nabije toekomst de kans bestaat dat deze karakteristieke tuin niet meer voor derden toegankelijk zal zijn, willen wij u deze tuin niet onthouden.

Tot 16.00 uur heeft u de gelegenheid hier rond te kijken en aankopen te doen.De hosta-veiling zal eveneens in deze tuin worden gehouden. Mocht u planten ter beschikking willen stellen voor de veiling laat dit dan even weten aan de excursieleider.

Daarna is er onder het genot van een drankje en een hapje alle gelegenheid nog wat na te praten en vriendschapsbanden aan te halen. Wij waarderen in deze dan ook de gastvrijheid van de familie Gelders.

Met nadruk wijzen we u erop dat we graag willen, dat u pas de tuinen inloopt na aanwijzingen van Hans Luiten, de excursieleider van die dag. Ook vertrekken we steeds gezamenlijk naar een volgend adres ook op aanwijzingen van Hans.Met nadruk wijzen we u erop dat we graag willen, dat u pas de tuinen inloopt na aanwijzingen van Hans Luiten, de excursieleider van die dag. Ook vertrekken we steeds gezamenlijk naar een volgend adres ook op aanwijzingen van Hans.

Kosten voor de dag zijn € 10.- te voldoen bij de inschrijving op het eerste adres van aankomst.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden bij Hans Luiten, bij voorkeur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer u niet beschikt over een computer kunt u het volgende telefoonnummer gebruiken +31(0)318620809.

aanmelden